Bilimsel Araştırma Deneyimi İngilizce Öğretmenliği

İngilizce Öğretmenliği

Bilimsel Araştırmalar I dersi, 3.sınıfın 2.dönemi alınmaya başlanır. Dersin ilk haftaları araştırma nedir, nasıl yapılır, aşamaları nedir, tez nedir gibi temel bilgiler öğretilir.

Alanında uzman öğretmenlerin yol gösterimiyle önce her öğrenci kendisinin araştırmak istediği tez konusunu belirler. Literatür taramasıyla başlayan ve araştırma metoduyla biten tez önerilerini etik kurula iletir. Etik kuruldan onay geldiği takdirde öğrenci, araştırmasını yapmaya hazırdır.

Etik kuruldan onay alan öğrenci, Bilimsel Araştırmalar I dersinin devamı olan Bilimsel Araştırmalar II dersi kapsamında 3.sınıfın yazı veya 4.sınıfın ilk döneminden itibaren akademisyenlerle birlikte tezini yazmaya başlar ve son sınıfın son dönemi teslim eder. Mezuniyet şartlarından biri olan tezi, aynı zamanda ulusal ya da uluslararası bir konferansta sunmak, dergide yayımlatmak şarttır.

Bu derslerin sonunda öğretmen adayları;

• Bilimsel araştırmanın nasıl yapıldığını öğrenir,
  • Makale dünyasına katkıda bulunur,
  • Konferanslarda makalesini sunma imkanına sahip olur,
  • Araştırmasını akademik dergilere yollayarak yayımlanmasını sağlayabilir.