İngilizce Uygulama Programı Güz 2020

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi
Uygulama Okulu

İngilizce Uygulama Programı
(22 Ekim 2020-7 Ocak 2021)

İngilizce Öğretmenliği Bölümü, kurulduğu 2015 yılından beri OKULDA ÜNİVERSİTE modelini okul-üniversite iş birliğine dayalı olarak yürütmektedir. Bu model kapsamda, hem öğrencilerimiz, hem de akademik kadromuz ilköğretim ve lise seviyelerinde öğretmenlik deneyimine sahiptir. Bilgili, becerili, erdemli ve araştırmacı öğretmen yetiştirme ilkesi, deneyimli öğretim üyeleri, ve yapılandırmacı bakış açısıyla, MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak geleceğin öğretmenlerini yetiştirmeye devam ediyoruz.

Okulların Covid-19 pandemisi sebebiyle kapalı olduğu bu kriz döneminde, öğrenimini uzaktan sürdürmek zorunda kalan, özellikle Devlet okulunda okuyan çocuklarımızın eğitim-öğretim ihtiyacını önemsiyoruz. Bu kapsamda yapılandırmacı ve ters yüz eğitim yaklaşımı (flipped learning) odaklı bir İngilizce eğitimi programını uygulamaya koyduk. Gönüllü öğretmen adaylarımız, Online Uygulama Okulu İngilizce Programı Bahar 2020 döneminde İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ceylan Köşker yönetiminde, Türkiye’nin çeşitli illerinden toplam 327 öğrenciye 8 Nisan-8 Mayıs 2020 tarihleri arasında, haftada 3 gün maksimum 15’er kişilik sanal sınıflarda İngilizce dersleri verdi. Projenin bitiminde öğrenciler toplam 96 saat çevirim içi interaktif İngilizce dersi almış oldular.

Pandeminin eğitim-öğretim sürecine olan etkilerinin devam etmesi üzerine Online Uygulama Okulumuzun devam etmesi kararı alındı. Güz 2020 döneminde MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümümüzün 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulundan gönüllü olarak derslere katılmak isteyen öğrenciler haftada bir gün 2 ders saati olmak üzere derslerine başladılar. Online Uygulama Okulu için açtığımız duyuruya gelen 200'ü aşkın başvurudan öğrencilerin seviyelerine göre toplam 12 sınıf oluşturulmuştur. Dersler, MEF Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinin de katılımıyla Blackboard Collaborate portalı üzerinden yürütülmektedir.

22 Ekim 2020 ile 24 Aralık 2020 (10 Hafta) tarihleri arasında tamamlanması planlanan Online Uygulama Okulu programında MEB Müfredatını destekleyici dersler ile interaktif bir öğrenme ortamı sağlanmaktadır. Bilgi almak için rumeliliba@mef.edu.tr adresinden bizlere yazabilirsiniz.

Uygulama Okulu Öğretim Üyeleri ve Elemanları:

Dr. Şükrü Nural
Dr. Hatime Çiftçi
Dr. Ceylan Köşker
Dr. Jerome Bush
Dr. Ece Sarıgül
Nurcan Şenalp

Uygulama Okulu Öğrenci Asistanları:

Batıkan Rumelili
Maruf Tınaz

MEF Üniversitesi Online Uygulama Okulu Sosyal Medya Hesaplarımız:

Facebook Instagram Twitter